MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
2 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber
2 limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 domates
1 çorba kaşığı sumak
7-8 adet taze soğan
YAPILIŞI
Bulguru yıkayıp iyice süzüldükten bir kapa alın sonra kaynamış suyu ekleyip karıştırıp üzerine bir kapakla kapayıp dinlenmeye bırakın. kuru soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun salçaları ilave edip biraz karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakın, taze soğanı ve maydonozu yıkayıp ince ince doğrayın, bulgur yarım saat kadar bekletildikten sonra soğumaya bırakılan soğanlı salçalı karışımı bulgura ilave edip iyice karıştırın soğanı maydonozu sumağı, limonu, karabiberi, kimyonu, pulbiberi, tuzu ilave edip iyice karıştırın. Afiyet Olsun
madem yeni açtın sayfanı sana destek olmaya geldım nefıs olmus canım ellerıne sağlık olsa da yesem
YanıtlaSil