Bu Blogda Ara

9 Nisan 2013 Salı

FASULYELİ DİBLE



MALZEMELER

1 kg taze Fasulye
2 adet soğan
4-5 diş sarımsak
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı Zeytinyağı
2 çay bardağı su
Tuz, karabiber


YAPILIŞI
 
Fasulyeleri ayıklayın ve 3-4 cm uzunluğunda kesip, 10 dakika suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Geniş bir tencereye zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun. Fasulyeleri süzüp ilave edin. 20-25 dakika karıştırarak kavurun, pirinci ilave edin, su, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. güzel bir tarif :)
    merhaba Ayşe aramıza hoşgeldin :) banada beklerim takipleşelim sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki canım teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  2. merhabalar..
    yorumunuz için teşekkür ederim her zaman beklerim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Hiç denemedim ben bu yemeği.Birbirimizden ne kadar çok değişik tarifler öğreniyoruz.Eline sağlık , blog dünyasına hoşgeldin

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık Ayşecim değişik bir yemek ama çok hoş görünüyor:)

    YanıtlaSil
  6. TEŞEKKÜRLER ELİFÇİĞİM SEVGİLER

    YanıtlaSil