Bu Blogda Ara

9 Nisan 2013 Salı

FASULYELİ DİBLE



MALZEMELER

1 kg taze Fasulye
2 adet soğan
4-5 diş sarımsak
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı Zeytinyağı
2 çay bardağı su
Tuz, karabiber


YAPILIŞI
 
Fasulyeleri ayıklayın ve 3-4 cm uzunluğunda kesip, 10 dakika suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Geniş bir tencereye zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun. Fasulyeleri süzüp ilave edin. 20-25 dakika karıştırarak kavurun, pirinci ilave edin, su, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. güzel bir tarif :)
    merhaba Ayşe aramıza hoşgeldin :) banada beklerim takipleşelim sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. merhabalar..
    yorumunuz için teşekkür ederim her zaman beklerim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Hiç denemedim ben bu yemeği.Birbirimizden ne kadar çok değişik tarifler öğreniyoruz.Eline sağlık , blog dünyasına hoşgeldin

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık Ayşecim değişik bir yemek ama çok hoş görünüyor:)

    YanıtlaSil
  6. TEŞEKKÜRLER ELİFÇİĞİM SEVGİLER

    YanıtlaSil