MALZEMELER
5 adet havuç
5 adet kabak
biraz tuz (isteğe göre)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kase süzme yoğur
1 miktar mayonez (arzuya göre)
yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
Havuç ve kabakları rendeleyip bir tencereye alalım. sıvıyap ve tuz ila edip pişirelim. (kendi suyunu bırakıp çekmesi yeterlidir.) Başka bir kapa alıp soğumaya bırakalım, diğer yanda yoğurt mayanoz ve istenirse 1 diş sarımsağı ilave edip karıştıralım, sonra havuçla kapağın üzerine dökelim, cevizide ilave edip karıştıralım. sıvıyağı kızdırıp kırmızıbiberle yakalım ve üzerine dökelim cevizlerle süsleyip servis yapılım. AFİYET OLSUN
çok sevdiğim mezelerden,sarımsaklı ypurt çok yakışıyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim sevgiler
SilEllerine sağlık canım çok severim sevgilerimle :)
YanıtlaSilteşekkür ederim. canım
Silbu salata çok güzel olur...
YanıtlaSilçok iyi bilirim...
hııım miiis miis...
ellerine sağlık...
teşekkürler canım
YanıtlaSil