Bu Blogda Ara

4 Nisan 2013 Perşembe

HAVUÇLU KABAKLI SALATA




MALZEMELER

5 adet havuç
5 adet kabak
biraz tuz (isteğe göre)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kase süzme yoğur
1 miktar mayonez (arzuya göre)
yarım çay bardağı dövülmüş ceviz


YAPILIŞI

Havuç ve kabakları rendeleyip bir tencereye alalım. sıvıyap ve tuz ila edip pişirelim. (kendi suyunu bırakıp çekmesi yeterlidir.) Başka bir kapa alıp soğumaya bırakalım, diğer yanda yoğurt mayanoz ve istenirse 1 diş sarımsağı ilave edip karıştıralım, sonra havuçla kapağın üzerine dökelim, cevizide ilave edip karıştıralım. sıvıyağı kızdırıp kırmızıbiberle yakalım ve üzerine dökelim cevizlerle süsleyip servis yapılım.   AFİYET OLSUN
 
 




6 yorum:

  1. çok sevdiğim mezelerden,sarımsaklı ypurt çok yakışıyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım çok severim sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. bu salata çok güzel olur...
    çok iyi bilirim...
    hııım miiis miis...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil