Bu Blogda Ara

5 Haziran 2013 Çarşamba

PEYNİRLİ SÜTLÜ BÖREK



MALZEMELER

4 Adet yufka
200 gr peynir
2 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 bardak süt
bir miktar maydanoz (istendiği kadar)
1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI

     Yuvarlak borcam tepsisini yağlayıp yufkanın birini kenarları dışarıda kalacak şekilde yayalım.  bir kaba yumurtaları kıralım, sütü, yağı, tuzu ilave edip karıştıralım. Yufkanın birini parçalayarak tepsiye yayalım. sütlü karışımın yarısını üzerine dökelim. ufalanmış peyniri ve kıyılmaz maydanozu ilave edilim, tekrar parçaladığız iki adet yufkayı tepsiye yayalım. kenarlardan taşırmış olduğumuz ilk yufkayıda toparlayıp kapatalım. sonra çatalla yufkayı birkaç yerinden delip kalan karışımı üstüne dökelim.. 180 derece fırında pişirelim. fırından çıkardıktan sonra bir miktar suyu üzerine serpiştirip tepsinin üzerini kağıt havlu ile örtelim. B işlem böreğin yumuşamasını sağlayacaktır.

    Sıcak servis yapalım afiyet olsun

2 yorum:

  1. Pratik ve güzel bir vörek olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş canım eline sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil