Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

TAVUKLU SEBZELİ PİLAV



MALZEMELER

3 Bardak pirinç
3 adet orta boy havuç
1 kase bezelye
1 adet bütün tavuk
dereoto
100 gr tereyağ


YAPILIŞI

Tavuğu bir tencerede haşlayıp, ayrı bir yerde bezelye ve küp küp doğranmış havucu haşlayalım, diğer yandan yanda pirinci ıslatalım. Tencerede tereyağı eritip, pirinci yıkayıp pilave edelim. Pirinci kavurup üzerine hasladığımız tavuğun suyunu ( 4,5 bardak ) ilave edelim. Tuz, 1 adet kesme şeker, 5 damla limon ilave edip pilavı kısık ateşte pişirelim. Pilav biraz dinlenince, ayıklayıp dittiğimiz tavuğu, haşlanmış bezelye ve havucu, kıyılmış dereotunu ilave edip karıştıralım ve arzuya göre soğuk yada sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder