Bu Blogda Ara

22 Ekim 2013 Salı

FISTIKLI BAKLAVA


MALZEMELER

yarım paket baklavalık yufka
1 su bardağı yeşil fıstık
100 gr tereyağ

şerbeti için

3 su bardağı  şeker
4 su bardağı su


YAPILIŞI

Yufkaları 3 şer 3 şer kara borcam tepsiye yerleştirin, aralarına yeşil fıstık serpelim, bu işlemi tepsi dolana dek gerçekleştirelim. daha sonra baklavayı kesip erittiğimiz tereyağını hamurların üzerine gezdirelim.  160 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.  hamur pişerken 3 bardak su ve 4 su bardağı şekeri bir tencerede kaynatıp, kapamaya yakın içerisine 4,5 damla limon koyalım. daha sonra şerbeti soğumaya bırakalım.
     Baklavayı fırından çıkardıktan sonra  10 dk kadar bekletip şerbeti üzerine gezdirelim.  Şerbeti çektikten sonra servis yapalım. AFİYET OLSUN,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder