Bu Blogda Ara
22 Ekim 2013 Salı
FISTIKLI BAKLAVA
MALZEMELER
yarım paket baklavalık yufka
1 su bardağı yeşil fıstık
100 gr tereyağ
şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
YAPILIŞI
Yufkaları 3 şer 3 şer kara borcam tepsiye yerleştirin, aralarına yeşil fıstık serpelim, bu işlemi tepsi dolana dek gerçekleştirelim. daha sonra baklavayı kesip erittiğimiz tereyağını hamurların üzerine gezdirelim. 160 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim. hamur pişerken 3 bardak su ve 4 su bardağı şekeri bir tencerede kaynatıp, kapamaya yakın içerisine 4,5 damla limon koyalım. daha sonra şerbeti soğumaya bırakalım.
Baklavayı fırından çıkardıktan sonra 10 dk kadar bekletip şerbeti üzerine gezdirelim. Şerbeti çektikten sonra servis yapalım. AFİYET OLSUN,
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder