Bu Blogda Ara

2 Ağustos 2013 Cuma

ÇİĞ BÖREK



      Geçen akşam iftara değişik birşey yapmak istedim ve aklıma annemin muhteşem lezzeti Çiğ Börek geldi sıcak sıcak yanında ayranla inanılmaz gitti.

      Tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.

MALZEMELER

Hamur Malzemeleri

1 kase yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığı)

İç Malzemeleri

300 gr kıyma
3 adet orta boy çalliston biber
2 odet ortaboy domatez
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz.

YAPILIŞI

     Yoğurt,  karbonat ve tuzu karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un ilave edelim. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. üzerini örtüp hamuru dinlenmeye bırakalım. Hamur dinlenirken soğanları ince ince doğrayıp az sıvı yap ilave edip kavuralım. kıymayıda ilave edip kavurmaya devam edelim ince doğradığımız biber  ve domatezi ilave edelim, tuz ve karabiber de ekledikten sonra domatez ve biber kendini çekene kadar pişirelim. başka bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
 
      Hanurdan  yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp merdane yada oklava yardımıyla açalım yuvarlak olan açılmış hamurun yarısına hazırladığımız iç malzemeden koyup hamurun diğer yarısıyla kapatıp yarım ay şekli elde edelim.
 
       Hazırladığımız börekleri kızgın yağla pempeleşene kadar  kızartıp ayran eşliğinde sıcak sıcak ikram edelim...........

       Afiyet OLSUN..........

1 yorum:

  1. Eline sağlık Ayşecim nefis olmuş Bayılırım sevgilerimle..

    YanıtlaSil