MALZEMELER
5 adet ortaboy elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin şekeri ilave edip ocakta 10 dk pişirin ocağın altını kapatıp tarçın ve cevizi ilave edip bir kenarda bekletin.
Diğer tarafta yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini bir kabta karıştıırn kabartma tozu vanilya ve unu ekleyerek yoğurmaya devam edin Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un ekleyin. hamur istenilen kıvama gelince küçük parça alıp elips şeklinde açalım. açtığımız hamurun yarışını bir parmak içeriden başlayarak bıçak yardımı ile şeritler açarak keselim kesmediğimiz tarafa elmelı içten koyup silindir şeklinde yuvarlayalım. kestiğimiz şeritli kısım dışta kalacak şekilde yağladığımız tepsiye dizelim iki ucunu ay şeklinde yaklaştıralım. hamur bitene kadar bu işlemi uygulayalım. 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım. AFİYET OLSUN
Bizzat tatmis biri olarak hem goruntusu hem lezzeti kesinlikle enfes bir tat ....
YanıtlaSilBizzat tatmis biri olarak hem goruntusu hem lezzeti kesinlikle enfes bir tat ....
YanıtlaSilay canımmm afiyet olsun
YanıtlaSil