Bu Blogda Ara

10 Ocak 2014 Cuma

ÇATAL KURABİYE



ÇATAL KURABİYE

MALZEMELER

 1 çay bardağı sıvı yağ
 100 gr eritilmiş margarin
 1 çay bardağı yoğurt
 Yarım çay bardağı şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı ( sarısı üzerine kullanılacak)
 1 paket kabartma tozu
 3 buçuk su bardağı un
Çörekoto ve susam


YAPILIŞI

sıvıyağ, margartin, yoğurt, şeker, tuz, yumurta akını bir kapta karıştıralım en son un ve kabartma tozunu ilave edelim ve yumuşak bir hamur elde edilim. fotoğraftaki şekli verdikren sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekoto ile süsleyelim 170 derece fırında  üzeri kızarana kada rpişirelim. AFİYET OLSUN

1 yorum: