Bu Blogda Ara

7 Ocak 2014 Salı





ŞEHRİYELİ  SALATA


MALZEMELER

1 Paket Tel Şehriye
1 kutu  mısır
1 kase kormişon turşu
2 adet ortaboy havuç
1 kase bezelye
1 limon
Yarım demet maydonoz veya dereoto


YAPILIŞI

Şehriyeyi yarım çay bardağı yağ ile iyice kavuralım. Kavrulunca 1 su bardağı kaynamış suyu üzerine döküp kısık ataşta pişirelim ve soğumaya bırakalım. Diğer tarafta havuçu küp küp doğrayıp bezelye ile birlikte haşlayalım, şehriye soğuyunca 1 kutu mısırı,  doğranmış kornişon turşuyu, havuç ve bezelyeyi, tuzu 1 limon suyunu, yarım demet maydonuz veya dere otunu  ilave edip karıştırıp servis tabağına alalım. AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder