Bu Blogda Ara
7 Ocak 2014 Salı
ŞEHRİYELİ SALATA
MALZEMELER
1 Paket Tel Şehriye
1 kutu mısır
1 kase kormişon turşu
2 adet ortaboy havuç
1 kase bezelye
1 limon
Yarım demet maydonoz veya dereoto
YAPILIŞI
Şehriyeyi yarım çay bardağı yağ ile iyice kavuralım. Kavrulunca 1 su bardağı kaynamış suyu üzerine döküp kısık ataşta pişirelim ve soğumaya bırakalım. Diğer tarafta havuçu küp küp doğrayıp bezelye ile birlikte haşlayalım, şehriye soğuyunca 1 kutu mısırı, doğranmış kornişon turşuyu, havuç ve bezelyeyi, tuzu 1 limon suyunu, yarım demet maydonuz veya dere otunu ilave edip karıştırıp servis tabağına alalım. AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder