Bu Blogda Ara

19 Şubat 2014 Çarşamba

AKILLARDAN ÇIKMAYAN LEZZET


 
     Geçtiğimiz Pazar YÖRSAN'ın düzenlediği keyifli bir kahvaltıda bloger arkadaşlarım ile birlikte buluştuk. Yörsanın mükemmel lezzetlerinin tadına birkez daha baktık. hepsi çok doğal ve taze mutfağımın vazgeçilmezi olan yörsanı herkeze tavsiye ederim. 600 çeşit ürünü olan YÖRSAN'ın  Helal sertifikası almış olmasıda oldujkça önemli
 
YÖRSAN
 

Geleneksel Türk beyaz peynirini , teknolojiyle ve endüstriyle buluşturan Yörsan; Türkiye’de ilk kez beyaz peynir sanayi yatırımı olarak, pastörize sütle peynir üretimini, diğer adıyla kültürlü peyniri üretimini uygulayan firma oldu.

Türkiye’de peynir ticaretinin düzensizliği, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretim için, modern bir kuruluşa duyulan gereksinim sonucu; 1964 yılında Ankara’da YÖRÜKLER GIDA LTD. ŞTİ. nin kurulması ile Yörsan Grubu’nun temelleri atılmıştır. 1979 yılında Susurluk’ta bir mandıranın alımıyla beraber 1984’te inşa edilen süt ürünleri fabrikasını faaliyete geçirildi ve Yörsan A.Ş kuruldu. 1985’te ilk kez pastörize süt üretimine ve kültür peynirciliğine başlandı.

Yörsan, 1996’dan itibaren Türkiye’nin dört bir yanında bayilikler oluşturmuş ve tüketicisiyle buluşmuştur. Geniş ürün yelpazesinin yanı sıra, peynir sektörünün ürün bazında en çok çeşide ve ülke çapında da en geniş pazar payına sahip firmasıdır. Yurtiçi pazarının yanı sıra yurtdışına da büyük çapta ihracat yapan Yörsan, Japonya’ya ilk giren Türk Beyaz Peyniri markasıdır. Başta Amerika ve Japonya olmak üzere bir çok dünya ülkesine uzun bir süredir ihracat yapmaktadır.
 
Yörsan, Türkiye süt ürünleri pazarında önemli bir paya sahiptir. Peynir üretimininin yüzde 20-25'ini, yoğurt üretiminin ise yüzde 10-15’ini gerçekleştirmektedir. Pazar payını arttırmayı ve satışları en üst seviyeye ulaştırmayı hedefleyen firma, her geçen gün bu amacına bir adım daha yaklaşıyor ve kendisine sürekli yeni ufuklar belirliyor.
 
Dünya markası olmayı hedefleyen Yörsan, süt ve süt ürünleri sektöründe Amerika, Japonya, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs ve Arap ülkelerine ihracat yapıyor. Japon Havayolları'nın yemek listesinde Yörsan Beyaz Peynir, Yörsan Yoğurt ve Yörsan Nar Suyu ürünleri yer almaktadır.


Güzel ve keyifli etkinlik için YÖRSAN'a bizi kahvaltı keyfinde diğer bloger arkadaşlarımızla buluşturan Sevgili Arkadaşım Gönül İLER'e sonsuz teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder