Bu Blogda Ara

25 Şubat 2014 Salı

PORTAKAL REÇELİ


Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti portakalın reçelini denemediyseniz. çok güzel bir lezzetten mağrum kalmışsınız demektir.

hemen deneyerek bu lezzeti sizde yakalayın. İşte tarifi


MALZEMELER

1 Kg portakal
1,5 kg. şeker,
Yarım limon suyu


YAPILIŞI

Portakallı dışındaki beyaz kısmı kalacak şekilde soyalım. küçük küçük doğrayalım, bir tencereye koyalım. üzerine şekeri döküp 1 saat bekletelim ve daha sonra pişirmeye alalım, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım, kıvamı koyulaşana kadar kaynatalım. üzerinde köpük oluşunca kaşık yardımı ile köpüğünü alalım. kapamaya yakın limon suyunu ilave edelim. soğuyunca kavanozlara koyalım . Serin yerde veya buzdalabında saklayalım.  AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder