Bu Blogda Ara

11 Şubat 2014 Salı

YÖRSAN VAZGEÇİLMEZ LEZZET




YÖRSAN'ın sütünü labne peynirini ve kaymağını kullanarak nefis bir tramisu yaptım.



MALZEMELER

1 kakaolu pasta keki
1 litre yörsan süt
1 paket yörsan labne peynir
1 paket yörsan kaymak


1 paket 3'ü 1 arada nescafe
1 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1paket kakao



YAPILIŞI

Nescafeyi bir kase içinde sıcak su ile karıştırın hazır kekin bir parçasını alın nescafe karışımının yarısı ile ıslatın.

Bir kapta un, şeker, süt ve yumurtayı karıştırın. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocağı kapattıktan sonra labne peynirini ekleyin telle çırparak pürüzsüz olana kadar karıştırın. yarısını bir kaba alıp kaymağı ekleyin iyice karıştırın. kaymak kattığımız karışımı ıslattığımız kekin üzerine yayalım. diğer keki üzerine koyup nescafe karışımı ile ıslatalım. diğer kremayı üzerine ilave edip iyice yayalım. üzerine yarım paket kakaoyu çay süzgeçi yardımı ile eleyerek yayalım soğuk servis yapalım AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Merhaba Ayşecim.Seviyorum ben Yörsanın labnesini kaymağını sütünü..
    Tiramisu nefis olmuş Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil