Bu Blogda Ara

25 Şubat 2014 Salı

HAMSİ BUĞLAMA



 MALZEMELER

1 Kg hamsi balığı
1 adet limon
9-10 dal maydanoz
yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı zeytin yağ


 YAPILIŞI

Hamsileri orta kılçıkları çıkacak şekilde tamizleyelim ve yıkayalım. Tavaya dizelim üzerine yıkayıp doğradığımız maydonozu koyalım. tuz, sıvıyağ ve  suyunu sıktığımız 1 adet limon suyunu balığın üzerine eşit dağalacak şekilde serpelim. yarım çay bardağı ılık suyuda ilave edip, tavanın üzerini kapakla kapayıp pişirelim.  Yanında güzel bir salata ile servis yapalım AFİYET OLSUN


Hamsiyi hiç bu kadar hafif yememiştim. İnanın yedikten sonra beni hiç rahatsız etmedi çok az yağ ile pişen hamsi diyet yapanlar için mükemmel bir tarif denemenizi tavsiye ederim.

2 yorum: